Bebeğin ateşi neden yükselir?

Bebeklerde ateş yükseldiğinde eğer birkaç gün kadar sürüyorsa bu genel olarak üst solunum yollarındaki enfeksiyonlardan ötürü meydana...

 

Her insanda olabildiği gibi bebeklerde de ateş yükselmesi yaygın olarak görülebilen bir problemdir. Lakin bebeklerin bağışıklık sistemleri fazla gelişmediğinden bu tür sorunlar daha çok gözlenir. Bilhassa yeni doğan bebekler için ateş çok yükselsin yahut yükselmesin en kısa zaman içinde kontrol altına alınmalıdır. Çünkü bebeklerde ateşin bir müddet sürmesi onarılamaz rahatsızlıkların yanında getirebilmektedir. Bebeklerde türlü belirtilere yol açan ateşin meydana gelmesinde çok faktör rol oynar. Bebekler için hangi durumun ateş yükselmesine neden olduğu araştırılıp, ona göre tedavi hali uygulanmalıdır.

Bebeklerde ateş yükselmesinin nedenleri nelerdir?

İshal veya kusma gibi sorunlar de bebeklerde ateşi yükselten faktörler arasındadır.

Bebeklerde yanlış beslenme yahut başka bir nedenden ötürü meydana gelen zehirlenmeler ateşin yükselmesine neden olur.

Özel olarak yaz gibi aylarda güneşten ötürü küçük yaştaki bebeklerin ateşleri kolay bir biçimde yükselmektedir. Ek olarak kapalı ortamlarda uzun zaman kalan bebeklerde de ateş yükselmesi gözlenmektedir.

Bebeklerde meydana gelen türlü enfeksiyonlar ateş görülmesine neden olur. Grip gibi üst solunum bölümünde oluşan enfeksiyonlar, kızamık, su çiçeği rahatsızlığı, kızamıkçık, menenjit, idrar yolu bölümünde meydana gelen enfeksiyonlar, zatürre gibi sorunlar bebeklerde ateş gözlenmesine neden olur.

 

Bebeğimizin diş çıkarması veya oluşabilecek herhangi yanık sorunları ateşin yükselmesine yol açmaktadır.

Her insanda oluduğu gibi bebekler de aşı olduktan sonraki devirde bir zaman ateş yükselmesi gözlenir. Bu vüucudun aşı içinde bulunanlara karşı vermiş olduğu bir reaksiyodur.

Metabolik olarak gerçekleşen hastalıklar da ateş yükselmesine neden olur. Gut ve üremi bebeklerde ateşi yükselten başlıca metabolik rahatsızlıklardır.

Türlü ilaçların alınması da bebeklerde ateşi yükseltmektedir. Antibiyotikler bunların başında gelir.

Bebeklerde ateş yükseldiğinde eğer birkaç gün kadar sürüyorsa bu genel olarak üst solunum yollarındaki enfeksiyonlardan ötürü meydana gelmiştir. Ama 10 gün ya da daha fazla süren ateş yükselmeleri büyük ihtimalle ciddi sorunun olduğunun habercisidir. Bu sebeple olası riskleri azaltmak için ateş yükselmelerinde hemen doktora görünüp, bebeği tedavi ettirmek tavisye edilmektedir. Aksi halde negatif sonuçlar ciddi boyutlara ulaşabilmektedir.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Elma nasıl zayıflatır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?