Av tüfeği ruhsatı nasıl alınır?

Bu istenilenler yerine getirildikten sonra en yakın birime müraacat edilir. İşlemleriniz kabul edildikten sonra iki hafta ile bir ay ...

 

Av tüfekleri yivsiz tüfek kategorisine girmektedir. Tüfek namlusunda yiv set yoktur. Bu sebebden dolayı yivsiz tüfek kategorisinde yer alır. Hepsinden önce av tüfeğinin yivsiz olması demek tehlikesiz olduğu anlamına gelmez bu tüfekler gayet can alıcıdır. Kullanım amacına dikkat edilmesi gerekir.

Bağlı olduğu il/ilçe emniyet müdürlüğü yada jandarma komutanlığına amacına hitaben dilekçe.

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Son bir sene içerisinde çekilmiş olan 4 fotoğraf.

İnternetten indirebileceğiniz silah ruhsatı istek formu.

Adli sicil belgesi.

Silah ruhsatı almasında sakınca bulunmadığını belirten sağlık raporu.

Yarım kapak dosya

Bu istenilenler yerine getirildikten sonra en yakın birime müraacat edilir. İşlemleriniz kabul edildikten sonra iki hafta ile bir ay arasında ruhsatınız çıkar. Ruhsatınızı almaya gider iken durumu hazırda tüfeğiniz var ise onuda götürüp ruhsatınıza işletebilirsiniz. Eğer tüfeğiniz yok ise ve yeni tüfek alcaksanız en başta yazdığınız dilekçeye satın alma belgesi istediğiniz belirtmelisiniz. Böylelikle ruhsatla beraber satın alma belgenizi aldığınızda yeni tüfek alabilir ve bu yeni tüfeğinizi ruhsatınıza işletebilirsiniz. Yivsiz av rüfeği ruhsatnamesi yalnızca tüfeği taşıma ve bulundurma yetkisi vemektedir. Tüfeği ile avlanmak isteyen bireyler avcılık belgesi çıkartmak zorundadır.

Av tüfeği alabilmek için ilk başta yivsiz av tüfeği ruhsatnamesine sahip olmak gerekmektedir. Bu gerekliliği yerine getirmek için bazı kurallar vardır. Her şeyden önce kişi 18 yaşını doldurmuş bir birey olmalıdır. Av tüfeği almaya karar veren bireyden istenen belgeler şunlardır;

 

Avcılık belgesi için yine ruhsatta olduğu gibi bir takım evraklara gerek duyulmaktadır bunlar;

Avcılık eğitim kursu sertifikası.(Meb onaylıdır belli sürelerde kurslar açılır.)

Yivli veyahut yivsiz tüfek ruhsatnamesi.

Vergi dairesine yatırılmış olan Avcılık Belge makbuzu.

Nufüs cüzdanı fotokopisi.

Sabıka kaydı örneği.

2 adet vesikalık.

Avcılık belgesi daha sonrasında vize ettirilir. Avcı bu işlemlerden sonra avlanacağı bölüme göre avlanma pulunu bağlı olduğu Orman Bakanlığından temin edip tüfeği ile avlana bilir yada kırsal alanlarda tüfeğini deneyebilir. Avlanma belgesi olmadan tüfek atmak isteyen bireyler için türkiyede bir çok poligon vardır. İstanbulda yaşayanlar için önebileceğim poligonlar; İstinye poligonu, Florya poligonu, Eyüp poligonu ve Ümraniye'de bulunan princess poligonun da ister kendi tüfeğiniz ile ister iseniz tüfeğiniz ordan temin edicek biçimde poligonlara gidip eğlenebilirsiniz.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Nasıl balıklama atlanır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?