Aseton nedir?

Duyarlı ciltlere sahip olanlar için aseton tırnakları kurutucu ve yıpratıcı etki gösterebilir. Bunun önlenmesi adına aseton uygulandı...

 

Uçucu ve organik bir sıvı bileşik olan aseton kozmetik alanında oje çıkarıcı olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında ek olarak boya alanında inceltici, sanayi alanında ise kimyevi madde üretimleri için tercih edilen bir maddedir.

Aseton ile oje nasıl çıkartılabilir?

Duyarlı ciltlere sahip olanlar için aseton tırnakları kurutucu ve yıpratıcı etki gösterebilir. Bunun önlenmesi adına aseton uygulandıktan sonra tırnak bakım kremi sürülmesi etkili olur. Eğer tırnak bakım kremi yoksa el kremi veyahut vücut losyonları da uygulandığı zaman benzer etkiyi gösterecektir.

Eğer simli ojenin çıkartılması isteniyorsa asetonla bu biçimde temizleme işlemi daha zordur. Bundan dolayı çok çok farklı yöntem izlenebilir. Aseton tekrar pamuğa belli bir ölçüde dökülür. Daha ardından tırnağın üstüne koyulur ve folyo ile parmak sarılır. Tüm parmaklara bu işlem yapıldıktan sonra beş dakika beklenir. Asetonun çözücü özelliğinden ötürü tırnaklardaki simli ojeyi bu yöntemle kolay bir şekilde çıkarttığı görülebilmektedir.

Ama aseton kimyevi bir madde olduğu ve çözücü özelliğinin yanında cildi çok fazla kurutabileceğinden ötürü tırnak etlerine zarar verebilir. O neden ile mümkün olduğu kadar az kullanılması önerilmektedir. Asetonun fazla kullanılması tırnak etlerinin kuruyup tırnakların daha geç uzamasına yol açabilir. Ek olarak oje tırnakta uzun zaman kalmamalı tırnakların hava alması sağlanmalıdır. Böylelikle tırnakların sararması da engellenebilir.

 

Aseton uygulandıktan sonra kapağın sıkıca kapatıldığından emin olunmalıdır. Çünkü uçucu bir etkisi olduğundan kapağı açık bırakılırsa şişedeki tüm aseton yok olabilir. Bu günlerde bunu önlemek adına çok değişik model satılmaya başlamıştır. Üstten bastırıldığında pamuğa aseton gelecek halde üretilen yeni asetonların kullanımı çok çok pratiktir. 

Asetondan bir nebze pamuğa dökülür. Sonra tırnağa zarar vermeyecek biçimde yumuşak hareketler ile ojenin çıkması sağlanmaktadır. Ama iz kalma ihtimali yüksek olan siyah, kırmızı gibi renklerde ojeyi toptan çıkartmak için aseton uygulamasına ikinci kere ihtiyaç duyulabilir. Bu biçimde asetonun daha etkili olacağı görülebilmektedir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Aseton nasıl kullanılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?