Akneli cilt nasıl temizlenir?

Cilt üstündeki siyah noktalardan kolay bir şekilde kurtulabilmek için cilde hafta içinde bir defa buhar banyosu uygulanmalıdır. Buhar...

 

Akne, sıkça karşılaşılan ve genel olarak ergenlik çağında görülmeye başlanan bir cilt hastalığıdır. Hatalığın ilk belirtileri görüldüğünde tedavisi gerçekleştirilmez ise cilt yüzeyinde etkileri kalıcı olabilir. Akneler çoğunlukla cildimizde sebum üretiminin fazla olduğu yerlerde kendini göstermektedir. Deri üstünde gözlemlenen kırmızı noktalar, kistler, iltihaplar ve siyah noktaların hepsi akne görünümü olarak kabul edilmektedir. Genel olarak ergenlik zamanında ortaya çıkmasıyla beraber kimi zamanlarda her yaştan kadın ve erkek hastalar da görülebilmektedir. 

Cilt üstündeki siyah noktalardan kolay bir şekilde kurtulabilmek için cilde hafta içinde bir defa buhar banyosu uygulanmalıdır. Buhar cihazını cilde on dakika uygulayarak yahut kaynar durumdaki suyun buharına doğru yüzü 10 dk tutarak kolaylıkla buhar banyosu uygulanabilir. Devamında bir siyah nokta sıkma çubuğu vasıtasıyla cildi tahriş etmeden siyah noktalar sıkılabilir; lakin kızarıklık oluşturmuş kistler ve akneler asla sıkılmamalıdır. 

Akneli bir cildin temizliği için Ph değeri cilt ile uyumlu olan hafif yüz temizleme jeli veyahut nemlendirici etkili sabunla cilt sabah ve akşam yıkanmalıdır. Yıkama esnasında cilde duyarlı davranılmalı ve tahriş etmekten kaçınılmalıdır. Akneli bir cilde peeling etkisi bulunan tanecikli yüz temizleme jellerinden uygulanmamalıdır. Jel içindeki tanecikler cildi tahriş edeceği gibi bakterilerin yayılmasına sebebiyet verebilir. Akneli bir cilde hafta içinde 2 yahut 3 defa kil maskesi yapılabilmektedir. Bu biçimde cildimizde oluşabilecek fazla yağlardan kurtulunur ek olarak sivilcelerin kuruması da sağlanabilir. Maske yapılırken yeşil veya pembe kil maskesinden yararlanılabilir. 

 

Akne, bilhassa yüzde çıksa da göğüs, omuz, sırt, boyun gibi bölümlerde de kendini gösterebilir. Yüzde çıkan aknelerin tedavisine çoğunlukla daha fazla önem verilmesinin nedeni bu bölümde kalması istenmeyen akne izleridir. Bu izler direkt dış görünümü ve dolaylı olarak psikolojiyi etkileyebilecek unsurlar olduğundan yüzde çıkan aknelerin kalıcı halde iyileşmesi ve iz bırakmaması hedeflenir. Bilhassa cildimizde üreyen bakteriler, cildimizde oluşan ölü deri tabakası, hormonsal haller, stres, temizlenmememiş makyaj ürünlerinin gözenekleri tıkaması, aşırı terleme gibi faktörler cildimizde akne oluşmasını ciddi halde etkileyebilmektedir. Bu nedenle bakteri oluşumu ve gözenek tıkanması gibi faktörlere karşı akneli cildin sürekli biçimde gün içinde iki kez temizlenmesi gerekir 

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Karma ciltlere nasıl makyaj yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?