Ağda cildi sarkıtır mı?

Bildiğimiz faydalarının dışında ağdanın aklımıza pek gelmeyen yararları da vardır. Erkeklerin traş olurken, ciltlerini ölü hücrelerde...

 

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerinden maksimum tercih edileni ağdadır. Ağdanın tercih edilme sebebi, kıllardan kökleriyle beraber kurtulma yolu oluşudur. Daha uzun zaman tüylerden uzak kalabilme şansı sağlamaktadır. Kılların güçsüzleşerek, azalarak çıkmasına neden olur. Cildimizin pürüzsüz görünmesine olanak vermektedir. Dokununca kadifemsi bir his yaratır.

Bildiğimiz faydalarının dışında ağdanın aklımıza pek gelmeyen yararları da vardır. Erkeklerin traş olurken, ciltlerini ölü hücrelerden arındırdıkları gibi, ağda sonra da cildimiz ölü hücrelerden temizlenmiş olur.

Ağda yapmadan önce dikkatli olunması gerekli olan hususlar vardır. Cildimiz temiz olmalıdır. Varis'i olanlar ağdayı muhakkak tercih etmemelidir. Cildimizde açık yara, yanık var ise ağda yapılmamalıdır. Sivilce olan kısma, çıban olan kısma, ben bulunan bölüme yapılmış olması münasip değildir. Aşırı sıcak ağda kullanırsak tenimizi tahriş ederiz. Soğuk ağda kullanırsak kılları kırar, köküyle birlikte alamayız. Yanlış ağda uygulaması sonucu, morluklar, kıl dibi iltihabı, kıl dönmesi, iz kalması sonucu doğabilir.

İster, evde yaptığımız ağdalar olsun isterse, sir ağda çeşitleri olsun hangi yöne doğru süreceğimizi, hangi yöne doğru çekeceğimizi bilmemiz gerekir. Böylece cilt sarkması problemi yaşanmamış olabilecektir. Vücudumuzun hangi bölümünde ağda uyguluyorsak, o bölüme özellikle çalışılmalıdır. Örnek vermek gerekirse, yüz kısmında, daha küçük ağda sürmeliyiz. Gevşek doku bölümünde çalışırken, cildimizi mümkün olduğu kadar gerginleştirmeli, ağdayı tek hareketle seri bir biçimde çekmeye dikkat etmeliyiz. Terlemeye müsait, vucut ısısı daha çok olan özel kısımlarda ise, hem daha küçük ağdalarla çalışmalı, hem seri bir biçimde çekmemiz gerekir. Nemli bölümlere önceleri az ölçüde pudra uygulayıp, sonra üstüne ağda sürebilir daha sonrasında çekebiliriz.

 

Her işte olduğu gibi ağda yapmak da bir teknik gerektirir, beceri ister. Ağda yapmanın, baktığımızda kanıtlanmış bir zararı tespit edilememiş olsa da, sarkıtabileceği hep düşünülmüştür. Benzer bölüm üstüne üst üste defalarca ağda yapıştırılıp çekmek, aşırı sıcak ağda kullanmak, gevşek dokular yaratmaya çalışmak demektir. Aşağıdan yukarı çekilmesi gerekli olan bölümde, sağdan sola gibi, ters yönlerden çekmek, yumuşak dokuda (bacak içleri gibi), gerdirilmeden çekmek, benzer halde sarkık dokuya zemin hazırlamak demektir. Bu yanlışlar devamlı tekrarlanıyorsa, cildimizin sarkmasına yol açabilir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Bacak boyu nasıl ölçülür? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?